En route met jonge Brusseleirs

Les jeunes de Chicago & les guides expérimentés de Cactus & Co nous accueillent à la gare Centrale, prêts pour nous emmener en vélo  aux endroits qu'ils tiennent à coeur: la maison de jeunes Chicago, leurs places et parcs préférées, leurs quartiers. On passe du néerlandais au français au néerlandais... we trekken onze plan in Brussel, on se débrouille comme on peut quoi.

 

Het is de eerste fietstocht van het seizoen & sommige jongeren zijn eerst nog een tikje verlegen, maar aangemoedigd door hun begeleiders komen ze al snel los. Het gaat over hun buurt & de geschiedenis, hun lievelingsactiviteiten in het jeugdhuis, de schoonheid van de basiliek, het geloof, de strijd om het voetbalveldje, sport, school etc.

Is het bij u ook al een tijdje geleden dat u nog een tiener was? Dan is het hoog tijd om nog eens van dichtbij kennis te maken met deze Brusselse ketjes, opdat u niet vervalt in gezegdes als "de jeugd van tegenwoordig..." Je leert op een paar uur tijd niet alleen enkele leuke plekjes in de stad kennen, maar ook de jongeren zelf. En vooral dat laatste is de grote troef van de "D'broej on Tour" fietstocht.De jongens en meisjes van Chicago zijn open, slim, soms ook al eens gefrustreerd, nieuwsgierig, trots op hun buurt en heel vriendelijk.

Merci voor de fijne namiddag!

A la prochaine et au plaisir!
Reacties