De expo is open!

Vanaf vandaag zal al wie langs de Langemunt fietst of stapt even blijven stilstaan, of op zijn minst wat vertragen. Want sinds deze ochtend hangen daar twintig keiknappe foto’s van twintig keiknappe fietsers gemaakt door de al even keiknappe Johan Martens.

Hoe gaat dat, zo’n opening? In het geval van Gent Cycle Chic in stijl, quoi. Met een heuse persvoorstelling waar Schepen Martine De Regge heel het concept nog eens netjes uit de doeken deed. Daarna trokken we met het verzamelde Gentse journaille richting Langemunt. Daar filmde AVS en werden massaal plaatjes geschoten… bij de plaatjes.

Daarna ging het richting receptie in het Oostenrijks Salon van het Gentse stadhuis, alwaar het al snel een gezellige boel werd dankzij de aanwezigheid van een fraai aantal van de geportretteerde fietsers. Ook fietsers die wel bij de 448 gefotografeerden hoorden, maar niet in de expo zaten, waren van de partij. Supercool volk, quoi.

Schepen De Regge bejubelt cycle chic

Benedicte van BBL/Cycle Chic bejubelt de 448 gefotografeerde fietsers

Gezien de fijne formele setting, hebben we in het stadhuis gelijk onze nieuwe blogster officieel voorgesteld: Eva. Zij kreeg ter plekke de very limited edition Gent Cycle Chic Achielle overhandigd van Peter van Achielle.
Maar dat verdient een eigen blogpostje, dachten wij zo. Morgen!

Wij van Cycle Chic willen ten slotte nog eens alle 448 fietsers bedanken – maar dus echt keihard gemeend! – omdat we zomaar hun portret mochten maken. We bedanken de stad Gent omdat ze zo enthousiast in dit zotte idee wilden meestappen, en we bedanken fotograaf Johan Martens voor zijn geweldige portretten.

Een dikke, welgemeende merci allemaal!

Meer sfeerfoto’s van de opening vind je op onze Facebook.

Tags: ,

Leave a Reply