Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Uitgelicht

Bamboo Chic

Nars, Perrine en Luca wonen in Schaarbeek, Brussel. Nars maakt zelf bamboe fietsen, het is zijn hobby waar hij op termijn ook graag zijn beroep van zou maken. Waarom een fiets van bamboe? Bamboe is een licht, duurzaam, en gemakkelijk te bewerken materiaal. Nars maakte zijn eerste bamboe fiets in de Filipijnen, waar de plant overvloedig aanwezig is.

De bamboe fiets is specifiek gebouwd voor dagelijkse verplaatsingen. Vooraan is er een handig bagagerekje, en het voorwiel is kleiner dan het achterwiel om gemakkelijk door de stad te kunnen laveren. Verder is de fiets ook elektrisch aangedreven, wat van pas komt in het heuvelachtige Brussel.

Perrine vertelt dat ze vroeger niet echt van fietsen hield, maar de bamboe fiets maakt voor haar een wereld van verschil in comfort. Sinds Nars speciaal voor haar een comfortabele fiets uit bamboe maakte, fietst Perrine zo vaak mogelijk. Zeker in de stad, want de fiets is daar het handigste vervoermiddel volgens haar. Het gezin verplaatst zich dus mee…

Nieuwste blogposts

Win een Cycle Chic fietsaccessoire

Win je eigen Cycle Chic fotoshoot

Brusseleirs say "keep it cool"

Real dogs don't like cars

Keep on cycling y'all!

cycle chic at school

in bruges

not only in the city

high heels